Vijest

Nagrađena JCB tehnologija motora na vodik

Kako zamijeniti fosilna goriva alternativom koja nema emisije ugljika, a istovremeno omogućuje rad s teškim strojevima po 12 sati dnevno? Strategija razvoja JCB motora ekološki prihvatljivijom alternativom dizelskom gorivu.
Nagrađena JCB tehnologija motora na vodik

Uvijek traži bolje rješenje

"Nikada nisam bio zadovoljan sa statusom quo. Samo zato jer se stvari godinama odvijaju na određen način ne znači da se ne mogu odvijati drugačije. Uspješna se poduzeća moraju kontinuirano izučavati: razmišljati prije vremena, biti ispred konkurencije, a najvažnije, održati zadovoljstvo kupaca.

Upravo zato motiviramo cijelu JCB ekipu da uvijek traže bolje rješenje. To je naš model poslovanja – omogućuje da JBC radi prave stvari u pravo vrijeme na korist naših kupaca i naravno to je ono zbog čega se ističemo u našoj industriji."

Lord Bamford | Predsednik JCB

Današnji izazovi za lakšu budućnost

Kako zamijeniti fosilna goriva alternativom koja nema emisije ugljika, a istovremeno omogućuje rad s teškim strojevima po 12 sati dnevno?

Baterije nisu praktične za strojeve s visokim energetskim zahtjevima kao ni za strojeve koji rade na udaljenim lokacijama, poput teleskopskih utovarivača i velikih bagera. Baterije su preteške, prevelik trošak i bez dovoljno vremena za njihovo punjenje, čak ako se i nalaze u blizini infrastrukture za njihovo punjenje.

JCB ima alternativu - VODIK!

Inženjeri su na odjelu JCB Power Systems u tvornici motora u Derbyshireu UK razvili prvi motor pogonjen vodikom u ovoj grani industrije. Korištenjem i prilagodbom već postojeće tehnologije motora, vodik se tlači i izgara pri čemu je prijenos snage jednak prijenosu snage kod diesel motora. U svrhu testiranja motor na vodik ugradili su u kombinirani utovarivač.

Štoviše, tehnologija je manje komplicirana u odnosu na tehnologiju vodikovih, gorivih ćelija. Iz ispušne cijevi ne izlazi ništa drugo osim vodene pare.

Put do nulte emisije CO₂ postaje sve jasniji

Vodik postaje smisleno rješenje budući da je jedan od najraširenijih elemenata na svijetu. U praksi, vodikov motor koristi tehnologiju sličnu dosadašnjim pogonskim agregatima. Također je robustan, ekonomičan i može se integrirati u sve oblike pogonskih sklopova. Poznata i jednostavna tehnologija vodika ispunjava sve zahtjeve postojećih kupaca.Zanima vas više o JCB ponudi?

Kontaktirajte naše komercijaliste, pišite  prodaja@grapak.com ili nas potražite u najbližoj poslovnici


Specijaliziran komercijalist za brand JCB

 Darin Parađiković, (099 807 0510), darin@grapak.com.
Vir: jcb

Grapak PSC Varaždin 

M. Schlengera 5, G. Kneginec

42204 Turčin, Hrvatska

+385 42 209 201

prodaja@grapak.com

Grapak PSC Osijek

Ul. Jablanova 44

31000 Osijek, Hrvatska

+385 31 673 058

prodaja@grapak.com

Grapak servis Varaždin

 099 615 1244


Grapak d. o. o.

OIB: HR83873330340

Pratite nas

Facebook

Instagram

Kontaktirajte nas

Imate li pitanje ili samo trebate savjet? Pišite nam. Rado ćemo vam pomoći.

Polja označena sa * su obavezna!

Grapak A1 d.o.o. zaštiti vaših osobnih podataka posvećuje posebnu pažnju i brigu. Detaljna pravila o korištenju i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Pravilniku o privatnosti..
Slažem se da obrađujete moje osobne podatke, kako biste me obavijestili o budućim ponudama, uslugama, ugodnostima i poboljšanjima putem e-pošte Politika o privatnosti