Vijest

Novi traktor od 300 KS: Steyr 6280 Absolut CVT

Steyr predstavlja novi traktor 6280 Absolut CVT koji ima preko 300 KS kao novi vrhunski model u seriji Absolut.
Novi traktor od 300 KS: Steyr 6280 Absolut CVT

Austrijski proizvođač traktora pokrenuo je novi sustav numeriranja modela za Absolut traktore. Posljednje tri znamenke u novoj oznaci označavaju najveću snagu bez pojačanja. U slučaju novog 6280 Absolut CVT to je 280 KS bez pojačanja. Prema Steyr-u, novo numeriranje modela je korisno za prepoznavanje performansi različitih modela traktora. Osim uvođenja nove oznake modela, puno se radilo i na novoj kabini.

Novi Steyr 6280 Absolut CVT ima novu premium kabinu koja je veća za 8% u usporedbi s prethodnikom. Uz povećanje obujma kabine, materijali iz automobilskog sektora i maksimalna razina buke od 66 decibela čine rad sa Steyr Absolute vrlo ugodnim. Vozačevo sjedalo opremljeno je grijanjem i ventilacijom sjedala. Gornji, rotirajući dio naslona olakšava okretanje na stražnju desnu stranu. U 8% većoj kabini također ima više prostora za odlaganje stvari i pretinaca. Rashladna kutija, koja može hladiti dvije boce od 2 litre, nalazi se ispod suvozačevog sjedala. Prema Steyr-ovoj navici, u A-stupu je ugrađen display koji podsjeća na tablet na kojem se prikazuju najvažniji podaci o radu traktora. Udobnost vožnje dodatno je povećana naprednim ovjesom vozila. Sinkronizira ovjes prednje osovine, ovjes kabine i prigušivanje vibracija stražnje hidraulike.

Kao i u traktorima serije Terrus, S-Fleet telemetrijski sustav također je integriran u novi Steyr 6280 Absolut CVT. Podaci koje su zabilježili traktor i stroj mogu se pronaći na računalu putem MySteyr portala. Podacima o radu novog Steyr Absoluta također se može pristupiti pomoću aplikacije S-Fleet za mobilne uređaje. Ručni prijenos podataka više nije potreban. Vozaču se može pomoći putem S-Fleet Remote View pa čak i daljinski instalirati ažuriranja softvera. Novi Absolut CVT je prvi Steyr traktor koji ima TIM (Tractor Implement Management) protokol.

Kao što ime modela govori, Steyr 6280 Absolut CVT ima bezstupanjski CVT mjenjač. U novom Steyr 6280 Absolut CVT mjenjač se može individualno podešavati u postavkama. Ovisno o aplikaciji, vozač može promijeniti postavke, spremiti ih i kasnije ih koristiti. Sustav je razvijen zajedno s kupcima kako bi postao još bolji, posebno u područjima ubrzanja, usporavanja i prebacivanja između brzina za vožnju naprijed i natrag. Vozač može poništiti tempomat u novom Steyr 6280 Absolut CVT papučicom gasa.

Novi Steyr dolazi s puno opcija za gume. Gume s maksimalnim promjerom od 2,05 m (npr. 710/70 R42) mogu se montirati na stražnji dio traktora. To povećava otisak do 15% i širi nosivost traktora bez žrtvovanja manevriranja. Spremnik dizela sada sadrži 15% više goriva za još duža razdoblja rada.

Grapak PSC Varaždin 

M. Schlengera 5, G. Kneginec

42204 Turčin, Hrvatska

+385 42 209 201

prodaja@grapak.com

Grapak PSC Osijek

Ul. Jablanova 44

31000 Osijek, Hrvatska

+385 31 673 058

prodaja@grapak.com

Grapak servis Varaždin

 099 615 1244


Grapak d. o. o.

OIB: HR83873330340

Pratite nas

Facebook

Instagram

Kontaktirajte nas

Imate li pitanje ili samo trebate savjet? Pišite nam. Rado ćemo vam pomoći.

Polja označena sa * su obavezna!

Grapak A1 d.o.o. zaštiti vaših osobnih podataka posvećuje posebnu pažnju i brigu. Detaljna pravila o korištenju i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Pravilniku o privatnosti..
Slažem se da obrađujete moje osobne podatke, kako biste me obavijestili o budućim ponudama, uslugama, ugodnostima i poboljšanjima putem e-pošte Politika o privatnosti