Vijest

Bergmann univerzalni razbacivač gnojiva – automatsko podešavanje razbacivanja za bolje raspodjeljivanje organskog materijala

Korištenje promjenjive dozacije obično se povezuje s prskalicama i raspodjeljivačima mineralnih gnojiva, a sada se ubrzano primjenjuje i na prikolice za razbacivanje organskog materijala. Modernizaciji razbacivača sada se pridružio i proizvođač prikolica Bergmann.
Bergmann univerzalni razbacivač gnojiva – automatsko podešavanje razbacivanja za bolje raspodjeljivanje organskog materijala

Njemački proizvođač predstavio je svoju radnu jedinicu ExaRate, kompatibilnu s ISOBUS terminalom, koja konstantno prati masu prikolice tijekom razbacivanja.

Dobiveni se podaci uspoređuju s podešenom količinom razbacivanja i trenutno prilagođavaju količinu razbacivanja pri čemu se ostvaruje optimalno raspodjeljivanje organskog materijala.

Dobiveni se podaci uspoređuju s podešenom količinom razbacivanja i trenutno prilagođavaju količinu razbacivanja pri čemu se ostvaruje optimalno raspodjeljivanje organskog materijala.

Osiguravanje preciznosti razbacivanja gnoja

Bergmann razbacivači gnojiva omogućuju precizno razbacivanje u većini uvjeta što je vrlo važan čimbenik budući da se koriste skupi i osjetljivi materijali, kao što je primjerice vapno, suhi peradarski gnoj ili mulj iz pročišćivača vode.

Radna jedinica također omogućuje regulaciju varijabilne količine i razbacivanje po unaprijed definiranim mjestima na temelju kartiranja uroda.

Tijek postupka razbacivanja moguće je nadzirati s bilo kojeg ISOBUS terminala

V-Spread s promjenjivom količinom razbacivanja

Nova radna jedinica dizajnirana je za rad u kombinaciji s Bergmann V-Spread razbacivačem velikog zahvata predstavljenim na sajmu Agritehnica 2019. godine.

Jedinica ima radnu širinu do 36 m, ovisno o organskom materijalu koji se razbacuje. Dostupna je na tandem i tridem prikolicama, a od ove godine i na univerzalnoj prikolici s niskim težištem.


Stražnji diskovi su postavljeni u „V“ položaj što doprinosi održavanju šireg i uniformnijeg uzorka razbacivanja.

Kombinacija diskova za razbacivanje u obliku slova „V“ i njihovog povećanog promjera omogućuju ravnomjernije razbacivanje materijala po diskovima što rezultira s ravnomjernijim i dosljednijim uzorkom razbacivanja na njivi. 

Jedinica V-Spread nudi veću radnu širinu i istovremeno održava jednoličan uzorak razbacivanja. Time se smanjuje zbijanje tla i trošenje razbacivača budući da se smanjuje broj prohoda na određenoj površini.


125 godina proizvodnje

Bergmann je obiteljska tvrtka utemeljena u Goldenstedtu u Njemačkoj, 1896. godine.

Između ostalog proizvode niz prikolica za razbacivanje gnoja, samoutovarne prikolice za krmu: ROYAL, REPEX, CAREX, SHUTTLE, prikolice za transport žita, sve s pomičnim podom.
vir: Justin Roberts17. 2. 2022, www.agriland.ie

Grapak PSC Varaždin 

M. Schlengera 5, G. Kneginec

42204 Turčin, Hrvatska

+385 42 209 201

prodaja@grapak.com

Grapak PSC Osijek

Ul. Jablanova 44

31000 Osijek, Hrvatska

+385 31 673 058

prodaja@grapak.com

Grapak servis Varaždin

 099 615 1244


Grapak d. o. o.

OIB: HR83873330340

Pratite nas

Facebook

Instagram

Kontaktirajte nas

Imate li pitanje ili samo trebate savjet? Pišite nam. Rado ćemo vam pomoći.

Polja označena sa * su obavezna!

Grapak A1 d.o.o. zaštiti vaših osobnih podataka posvećuje posebnu pažnju i brigu. Detaljna pravila o korištenju i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Pravilniku o privatnosti..
Slažem se da obrađujete moje osobne podatke, kako biste me obavijestili o budućim ponudama, uslugama, ugodnostima i poboljšanjima putem e-pošte Politika o privatnosti